Programozási referenciák

Közel 20 éve foglalkozom számítástechnikával. Ezalatt az idő alatt, végigkísértem a számítógépek fejlődését az egyszerű home-computerektől kezdve a mai PC-kig bezárólag. Bár mindig is foglalkoztatott a programozás, egészen az idei évig csak autodidakta módon, kedvtelésből foglalkozhattam vele. Az érdeklődési körömhöz legközelebb a beágyazott, különféle hálózati és webes rendszerek programozása áll.
Számos apróbb programot készítettem ez idáig, ezekről az alábbiakban lehet olvasni:

Méhész mérésadatgyűjtő
A program kaptárak hőmérsékleti adatainak TCP/IP hálózaton keresztüli a mérésére és adatgyűjtésére készült. A program párhuzamosan 4 kaptár adatait tudja megjeleníteni, és képes lekezelni különféle mérési konfigurációkat és emellett lekérdezni az előre megadott összes mérés alatt lévő kaptárat.
Programozási nyelv: Delphi

toons.hu keretrendszer
A toons.hu megjelenítéséhez használt keretrendszer négy nap alatt készült el. Alapvetően egy egyszerű, txt fileokat fedolgozó rendszer, ami egy előre definiált templatbe illeszti be a tartalmat. Előnye, hogy egyszerű, könnyen managelhető, jó alternatívát jelent statikus oldalaknak. Ezen keretrendszert vagy annak módosított változatát használja az Open Airborn Testbed Project honlapja, az Égkék sárkányrepülő portál, és ezen oldal is.
Programozási nyelv: PHP

NHT autósbolt
Egyszerű, 4 oldalból álló design 2003-ban készült az NTH autósbolt részére.